Montage en onderhoud

Montage is een zeer belangrijk onderdeel om veel plezier van uw nieuwe kozijnen en deuren te hebben. Verkeerde montage kan leiden tot lekkage, tochten of klemmen van draaidelen.

  1. U kunt overwegen zelf de kozijnen te plaatsen.
  2. Laat uw kozijnen plaatsen door een professional, wij brengen u in contact met de juiste vakmensen.

Inmeten kozijnen tips:

  • Op 2 verschillende plaatsen de hoogte en breedte meten
  • Haal dan van de hoogte en breedte 1cm af. (er moet altijd een beetje speling zijn)
  • Vul deze maten in, in ons offerteformulier.

Hoe onderhoud je kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben bijna geen onderhoud nodig. Zo nu en dan tijdens het lappen van de ramen even de kozijnen meenemen met een doekje is voldoende om uw kunststof kozijnen zo goed als nieuw te houden.

Schoonmaken

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is erg eenvoudig. U kunt de kozijnen gewoon wassen met een zachte vochtige spons. Als schoonmaakmiddel kunt u een huishoudelijk middel gebruiken. Dit moet een niet-schurend middel zijn. Gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater. Aan een eenvoudig sopje heeft u genoeg.

Kunststof kozijnen in de was zetten

Wilt u het onderhoud van de kunststof kozijnen wat meer grondig uitvoeren? Dan is het mogelijk om deze in de was te zetten. Dit is in principe niet noodzakelijk, maar kan u wel helpen om de kozijnen beter tegen vuil te beschermen.

Hang en sluitwerk onderhouden

Het is ook aan te raden om eenmaal per jaar het hang- en sluitwerk van de kozijnen te onderhouden door middel van een druppeltje smeerolie.